Olyckor i rulltrappor

Olyckor och tillbud i rulltrappor

I takt med att vi får fler och fler rulltrappor i landet så ser jag att olyckorna ökar från år till år. Rulltrappor har blivit en del av vår vardag, vi tänker inte på dessa som en stor farlig maskin (vilket det faktiskt är) och som vi i rulltrappsbranchen hela tiden försöker informera om när vi ser att t.ex. föräldrar och ungdomar inte har förstått det  alla gånger.

Efter alla år i branchen har jag sett otaligt med olyckor i rulltrappor p.g.a. okunnighet och rent slarv. Det är aldrig roligt och komma till en rulltrappa efter att det har vart en olycka, men när det gäller ungdommar samt folk som är påverkade av alkohål/ dråger så har man i bland svårt och tycka synd om personerna. När det gäller olyckor med barn så är det en annan sak, man tycker synd om barnet och man blir oftast arg på föräldrarna som låter barn åka själva eller leka i rulltrappan eller som man inte alltför sällan se.

Det är inte alla gånger som man kan klandra föräldrarna då de själva inte har blivit uppfostrade om att rulltrappor är oerhört farliga saker.

I dag är det självklart att vi spänner fast och försöker skydda  våra små älsklingar så mycket vi kan när det är dags och åka bi och hjälmnär det är dags och lära sig cykla, men i rulltrappor som i mångt och mycket är farligare så ignoreras säkerheten.

Vi monterar varningsskyltar på alla rulltrappor, men dessa ser inte folk. Vi monterar även borstar på socklarna ( för att man inte ska fastna med skor, klädesplagg mellan rulltrappsteget och sockeln), men många använder den borsten till att putsa sina skor.

Nedan kommer vi visa några bilder på vanliga olyckor ( oftast med barn då de inte förstår hur farliga rulltrappor är ).
Låt inte barn åka själva i rulltrappor. Vanligaste orsaken till olyckor med barn är gummistövlar, Foppa tofflor, åker barfota i rulltrappan, leker vid handledarinföringarna ( där svarta bandet går in i rulltrappan ), åker baklänges, sitter på rulltrappstegen osv.

Så snälla, hjälp oss i branschenat och  informera om att rulltrappor är farliga.

Kontakta oss

Om du har frågor eller funderingar, kontakta oss. Vi svarar inom kort.